کد خبر : 3052
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۶
-

بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ۱۴ اردیبهشت‌ماه آغاز به کار می‌کند

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با برنامه افق رادیو قرآن گفت: بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از روز هشتم ماه مبارک رمضان، مصادف با ۱۴ اردیبهشت‌ماه آغاز به کار می‌کند. به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا به نقل روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ

بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ۱۴ اردیبهشت ماه آغاز به کار می کند
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با برنامه افق رادیو قرآن گفت: بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم از روز هشتم ماه مبارک رمضان، مصادف با ۱۴ اردیبهشت‌ماه آغاز به کار می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا به نقل روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ، دکتر عبدالهادی فقهی زاده معاون قرآن و عترت؛ روز هفتم دی‌ماه با حضور در برنامه افق رادیو قرآن اهم فعالیت‌های پیش روی این معاونت را تشریح کرد .

معاون قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این برنامه در مورد برگزاری آزمون سراسری قرآن و عترت گفت: همه‌ساله یک آزمون سراسری با عنوان آزمون حفظ و مفاهیم قرآن کریم در سطح ملی برگزار می‌کنیم و امسال نیز هجدهمین دوره این آزمون در تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه ۹۸ در رشته‌های متعدد حفظ و مفاهیم قرآن کریم برگزار می‌شود. برخی رشته‌ها همچون تفسیر سوره مبارکه بقره به صورت ویژه طراحی شده است. همچنین این آزمون به دو صورت آنلاین و حضوری در رشته‌های مختلف تعریف شده است.

وی در مورد میزان مشارکت متقاضیان در این دوره نسبت به ادوار گذشته افزود: در سال ۹۷ و ۹۶ و پس از اینکه در معاونت حضور پیدا کردم، مشارکت با برخی از ارکان را شاهد بودیم، به گونه‌ای که این مشارکت باعث شد تا رقم شرکت‌کنندگان در آزمون به بیش از ۲۰۰ هزار نفر برسد. البته در روز برگزاری آزمون با با ریزشی مواجه شدیم و قریب به ۱۵۰ هزار نفر در جلسه آزمون حضور یافتند. سال‌های قبل‌تر از این دو سال، معمولاً بین ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر شرکت‌کننده را شاهد بودیم. با این وجود، امسال که به نوعی مشارکت جهت دیگری را پیدا کرد و نوعی استقلال در برگزاری آزمون را شاهد بودیم، با رشدی نسبت به وضعیت پیشین مواجه شدیم و امیدواریم در نهایت ۱۰۰ هزار نفر در روز آزمون حضور یابند.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مورد منابع این آزمون که مورد سؤال برخی از متقاضیان بوده است، بیان کرد: قصد ما دشوارتر کردن آزمون نبوده است و از طرفی دیگر، نظر بر این بوده است که حداقل یک رشته جدی را در کلان رشته حفظ اضافه کنیم تا مخاطبانی را از این حیث جذب کنیم و امیدواریم بتوانیم از آنها حمایت ویژه‌تری به عمل بیاوریم. بر همین اساس، تفسیر سوره مبارکه بقره را از تفسیر نمونه انتخاب کردیم، چرا که این تفسیر بسیار رایج، در دسترس، قابل فهم و ساده است. کم یا زیاد بودن صفحات برای ما موضوعیت نداشته است و گمان می‌کنم مشکل خاصی برای شرکت‌کنندگان خاص به وجود نیاورد. ضمن اینکه تعدادی که در این رشته حضور دارند، چندان زیاد نیست و طبعیتاً باید زحمات بیشتری متحمل شوند، امیدوارم در نهایت نیز برخی جوایز خاص در خدمت این عزیزان قرار بگیرد.

فقهی‌زاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو به بیان جزئیاتی از بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم پرداخت و گفت: بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به روال سنوات گذشته، در ماه رمضان پیش رو و از روز هشتم ماه مبارک تا روز بیست و سوم یا بیست و پنجم این ماه در مصلی امام خمینی(ره) برپا خواهد شد.
وی افزود: از آبان‌ماه امسال، اعضای شورای سیاستگذاری این رویداد بزرگ قرآنی با احکام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شدند. شورای طرح و برنامه، ستاد اجرایی و رؤسای کمیته‌ها هم تعیین شده است.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در بیست و هشتمین دوره، برای اولین بار نسبت به ادوار گذشته کمیته ویژه‌ای با عنوان کودک و نوجوان تعریف شده است، گفت: در ادوار گذشته بخش کودک و نوجوان اگرچه وجود داشت، اما مستقل نبود و فعالیت‌های آن در برخی کمیته‌ها پراکنده شده بود. اما امسال تصمیم بر آن است که تمام فعالیت‌های حوزه کودک و نوجوان در قالب یک کمیته طراحی شود. در همین راستا، شورای تخصصی فعالیت‌های قرآنی کودکان در معاونت و با حضور برجستگانی از این حوزه تشکیل شده است.

فقهی‌زاده در ادامه با تأکید بر اینکه سال گذشته کمیته ویژه نمایشگاه قرآن مربوط به بخش بین‌الملل بود،‌ گفت: شورای تخصصی نیز برای اولین بار شکل گرفته و چندین جلسه موثر و مفید را نیز داشته‌ایم. در حوزه کودکان البته کارهای دیگری همچون حمایت از نشریه «شبنم» را داشته‌ایم. امیدواریم این اقدامات تجمیع شود و بتواند انرژی مثبت و مضاعفی را برای این بخش به وجود بیاورد.

رئیس بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن با اشاره به اینکه نمایشگاه روز هشتم ماه مبارک رمضان مصادف با ۱۴ اردیبهشت‌ماه آغاز می‌شود، تصریح کرد: تمایل داشتیم تا نمایشگاه زودتر برگزار شود، اما با توجه به استقرار نمایشگاه کتاب تا آخرین روز ماه شعبان، ناگزیر هستیم تا نمایشگاه را از روز هشتم به بعد راه‌اندازی کنیم. پیش از این قرار بود نمایشگاه کتاب به فصل پاییز موکول شود، اما در نهایت، معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تصمیم گرفت تا در همان اردیبهشت اقدام به دایر کردن نمایشگاه کتاب کند. بنابراین عملاً این امکان از ما دریغ شد و ناچار شدیم منتظر بمانیم نمایشگاه کتاب برچیده شود و بعد نمایشگاه قرآن دایر شود.

فقهی‌زاده با اشاره به اینکه سال گذشته نیز با این مشکل مواجه بوده‌ایم، افزود: امسال در دو نوبت مذاکره حضوری با مسئولان مصلی و همچنین معاون ارتباطات مردمی دفتر مقام معظم رهبری، قول مساعد گرفتیم که فرصت بیشتری در اختیار داشته باشیم و به احتمال زیاد نمایشگاه قرآن تا بیست و سوم یا بیست و پنجم ماه رمضان برقرار خواهد بود.
وی در ادامه در مورد هزینه‌های نمایشگاه بیست و هشتم اظهار کرد: سال قبل با جلب مشارکت و صرفه‌جویی مؤثر، توانستیم در موقعیت زمانی اوج‌گیری قیمت‌ها و تضعیف ارزش ریال، صرفه‌جویی گسترده‌ای را شاهد باشیم؛ امسال نیز امیدوار هستیم با اندکی افزایش بتوانیم با جدیت بیشتر و توسعه در کمیت و کیفیت، همچنان نمایشگاه خوبی را فراروی مخاطبان قرار دهیم.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: امسال همچنان به بخش بین‌الملل توجه خاص داریم و معتقد هستیم نمایشگاه فرصتی برای ارائه توجهات خاص جمهوری اسلامی به جایگاه قرآن کریم و ارائه نگرش مراجع دینی و علمای مکتب اهل بیت(ع) در حوزه فعالیت‌ها قرآنی و همچنین انتقال تجربیات قرآنی به سایر ملل و کشورهای مسلمان است. بنابراین در دوره بیست و هشتم علاوه بر تأکید بر مسئله کودک و نوجوان، به مسئله بین‌الملل هم توجه ویژه داریم.

فقهی‌زاده در بخش دیگری از این گفت‌وگو به بحث در مورد بودجه قرآنی پرداخت و با اشاره به افزایش ۹ درصدی بودجه برنامه‌ای این معاونت، گفت: بعد از دو سال که مشکلات فراوانی را پیش رو داشتیم، امسال در اعتبارات مربوط به اجرای برنامه‌های معاونت با افزایش ۹ درصدی مواجه هستیم. بودجه ما از ۱۴ میلیارد تومان به ۱۷ میلیارد و نیم رسیده است. بودجه این بخش در سال ۹۷ حدود بیست میلیارد بود که مبلغی که در نهایت تخصیص یافت، ۱۶ و نیم میلیارد تومان بود. در سال ۹۸ این مبلغ به ۱۴ میلیارد تومان رسید. اگر مبنای بودجه دریافتی را همان ۱۴ میلیارد تومان قرار دهیم، امسال نیز امیدوار هستیم بودجه به ۱۷ و نیم میلیارد تومان برسد.

وی در مورد بیمه فعالان قرآنی نیز افزود: این معاونت در سال‌های ۹۷ و ۹۶ هر ساله حدود ۱۰ میلیارد تومان فقط از اعتبارات خود را جدا کرده و برای بیمه فعالان قرآنی که یک کلان‌برنامه محسوب می‌شود، اختصاص داده است. امیدواریم در سال ۹۹ نیز این موضوع افزایش پیدا کند و تعداد بیشتری از قرآنیان تحت پوشش بیمه قرار بگیرند. در حال حاضر بیش از ۶۷۰۰ نفر از فعالان قرآنی از سوی معاونت بیمه شده‌اند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.