کد خبر : 4694
تاریخ انتشار : شنبه ۲ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۲
-

کسری ۱.۱ میلیارد مترمکعبی مخازن آب زیرزمینی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: حدود یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون متر مکعب کسری تجمع آب‌های زیرزمینی در استان وجود دارد. به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا ،یوسف غفارزاده افزود: هر سال ۲۲ مارس که امسال مصادف با ۳ فروردین ۹۹ است، روز جهانی آب نامگذاری شده و شعار امسال «آب تغییر اقلیم و مسوولیت اجتماعی»

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: حدود یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون متر مکعب کسری تجمع آب‌های زیرزمینی در استان وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری کارنامه فردا ،یوسف غفارزاده افزود: هر سال ۲۲ مارس که امسال مصادف با ۳ فروردین ۹۹ است، روز جهانی آب نامگذاری شده و شعار امسال «آب تغییر اقلیم و مسوولیت اجتماعی» است.

وی افزود: برنامه‌هایی را برای سازگاری با اقلیم باید تدارک ببینیم و همه مردم در این سازگاری مسوولیت دارند که باید به ایفای آن بپردازند.

غفارزاده بر لزوم مشارکت تشکل‌های مردمی، نخبگان، خبرنگاران و اهالی رسانه در این ارتباط تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ابراز داشت: ۹۰ درصد آب معمولا در کشاورزی صرف می‌شود و ما در سال ۹۸ توانستیم این میزان آب مصرفی کشاورزی را تأمین کنیم و هیچ صنعتی به خاطر کمبود آب تعطیل نشد.

این مسوول تأکید کرد: آب زیربنای توسعه و رشد و در مجموع زیربنای حیات و مایعی غیرقابل تولید است، در نتیجه باید در حفظ و نگهداری آن تلاش و به درستی مصرف کنیم.

وی با اشاره به افت ذخایر سفره‌های آب‌های زیرزمینی متذکر شد: برای تعادل‌بخشی اقداماتی انجام گرفته و در سال‌های گذشته شیب افت ملایم‌تر شده است، امیدواریم به‌تدریج بتوانیم این شیب را ثابت نگه داشته و کم کم به سمت مثبت شدن شیب ذخایر زیرزمینی برویم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: حدود یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون متر مکعب کسری تجمع آب‌های زیرزمینی در استان وجود دارد که می‌خواهیم در ۱۵ سال آینده جبران کنیم و دشت‌ها را به حالت نرمال و استاندارد بازگردانیم.

این مسوول در بخش دیگری از صحبت‌های خود به پروژه انتقال آب ارس به تبریز اشاره و اضافه کرد: این پروژه یک ابرپروژه و از زیربنایی‌ترین پروژه‌های استان و شمال‌غرب کشور به‌شمار می‌رود که آب شرب یک جمعیت ۳.۵ میلیون نفری، آب صنعت و کشاورزی را تأمین خواهد کرد.

وی افزود: برای تکمیل پروژه حدود ۶۸۴ میلیون یورو اعتبار موردنیاز است که از طریق فاینانس خارجی باید تأمین شود که به‌دلیل تحریم‌ها و ضعف ارتباطات بانکی با وقفه مواجه بوده و استان‌ها به جد پیگیر رفع مسئله و اجرای پروژه هستند.

غفارزاده در عین حال خاطرنشان ساخت: یک شخص حقیقی برای سرمایه‌گذاری پروژه اعلام آمادگی کرده و در حال طی مراحل اداری هستیم و اگر اهلیت فرد توسط بانک مرکزی تائید شود اجرا آن به‌زودی شروع می‌شود.

افزایش ۵۶ سانتی تراز دریاچه ارومیه

غفارزاده به وضعیت دریاچه ارومیه نیز اشاره و ادامه داد: سطح تراز دریاچه با ۵۹ سانتی‌متر افزایش از ۱۲۷۰.۹۳ سانتی‌متر در سال ۹۷ به ۱۲۷۱.۵۲ سانتی‌متر در سال ۹۸ رسید.

وی با بیان اینکه حجم دریاچه از ۲.۴۵ میلیارد متر مکعب در سال ۹۷ به ۴.۰۷۲ میلیارد متر مکعب در سال ۹۸ رسید، افزود: وسعت دریاچه نیز با افزایش ۴۸۴ کیلومتر مربع از ۲۴۹۹ کیلومتر مربع در سال ۹۷ به ۲۹۷۸ کیلومتر مربع رسید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی یادآور شد: رهاسازی آب قره‌چای به دریاچه ارومیه از ۱۹ اسفند سال ۹۸ شروع شده و تا ۱۹ فروردین ادامه می‌یابد.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.